Informatie
De bosbokkentrail is, zoals de naam al aangeeft, een trail. Het is een leuke en afwisselende trail door het duin-, strand- en bosgebied van Westenschouwen. De afstanden die gelopen kunnen worden op zondag 23 februari zijn 15 km, 30 km en 47 km. Op Zaterdag 22 Februari kan er 15 km als canitrail gelopen worden. De canitrail wordt georganiseerd door Canicross Nederland. Inschrijven gaat ook via hen en kan vanaf begin februari.
In 2025 wordt deze wedstrijd voor de zesde keer georganiseerd.
- De start- en finishlocatie vanaf Rotonde Westenschouwen.
- Tijdslimiet = iedere loper dient voor 16.00 uur binnen te zijn. Indien dit niet haalbaar lijkt te zijn, word je op de route via de kortste weg teruggestuurd. Vanaf 15.15 uur mag je de Zeepeduinen niet meer in. Je wordt dan via de kortste route teruggestuurd naar finish. Je dient hierbij de instructies van de organisatie op te volgen.
- De 15 en 30 km hebben 1 verzorgingspost onderweg, deze bevind zich ongeveer op het 9 (voor de 15km) en 18 (voor de 30km) km punt.
De 47 km heeft 2 verzorgingsposten onderweg, deze zijn op ongeveer 19 km en 33 km punt (het 33 km punt is hierbij dezelfde post als de post van de 30 km).
De verzorgingspost is voorzien van sinaasappel, banaan, drop, chocolade, tucjes, cola, winegums, ontbijtkoek en water. De 1e verzorgingspost van de 47km is alleen een waterpost.
Zorg dus zelf voor voldoende eten en drinken voor onderweg. - Het is een bekervrije wedstrijd, dus neem je eigen softcup mee.
- Het advies voor de 30 en 47 km lopers is om een isolatiedeken mee te nemen.
Een telefoon is voor deze afstanden verplicht. - We vinden het belangrijk dat het bos, de duinen en het strand schoon gebied blijven. Neem je afval mee naar de finish of geef het af bij een verzorgingspost. Gooi het niet in de natuur!
Voor meer info over inschrijven, het programma en het parcours =
F.A.Q ABC
Bezemloper:
Op alle afstanden zal een loper van de organisatie achter de laatste loper blijven. Deze achterloper mag het startnummer innemen indien de cut off plaats te laat gepasseerd wordt (de verwachting is dat dit alleen voor de ultra van toepassing is en wordt ingegeven door de eindtijd van de evenementenvergunning). Zie ook onder “tijdslimiet”.
Douche:
Er is GEEN douche gelegenheid.
Deelname & Aansprakelijkheid:
Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in geaccidenteerd terrein ( trappen, heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures. De organisatie is op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer geleden nadeel. De organisatie behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of – plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van de organisatie kan worden verwacht.
DNF:
Als je onverhoopt besluit uit te stappen dan meld je dat via app of SMS op het telefoonnummer dat op het startnummer staat gedrukt. Niet bellen. De organisatie voorziet niet in een retourdienst.
EHBO:
Er is EHBO aanwezig langs de route en bij start/finish. Als je hulp nodig hebt van de EHBO dan kun je het telefoonnummer bellen dat op je startnummer staat gedrukt. Ook kun je een parcourswacht aanspreken, herkenbaar in een groen hesje. Geef door wat de problemen zijn en welk startnummer je hebt. Blijf staan vanaf het punt waar je gebeld hebt en er wordt een EHBO’er naar je toe gestuurd.
Foto’s:
Er worden tijdens het evenement foto’s gemaakt. Wil je dat niet dan adviseren wij je om niet deel te nemen.
Foto’s zijn enige dagen na het evenement te zien op deze site onder het kopje foto’s.
Herinnering:
Iedere deelnemer ontvangt een herinnering van onze trail.
Kleedruimte/sporttassen:
Er is geen kleedruimte en geen binnenruimte voor het achterlaten van eigendommen. Het buiten achterlaten van eigendommen is voor eigen risico. (Het parkeren is zo vlakbij, dat het advies is dat je je tas terug in je auto zet)
Milieu/natuur:
We zijn te gast in Natura 2000 gebied en hebben een goede relatie met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Dat willen we graag zo houden, zodat we volgend jaar ook weer een Bosbokkentrail kunnen organiseren. Dus het enige dat we achterlaten zijn onze voetstappen. Je neemt je afval mee naar de finish en laat dit niet achter in het bos of op het strand.
Noodnummer/hulpnummer:
Het hulpnummer staat op je startnummer vermeld. (ALLEEN te gebruiken als je onderweg bent op het parcours.) Overigens is 112 natuurlijk het enige echte nummer in een levensbedreigende situatie. Zie verder onder het kopje EHBO.
Omzetten afstand:
Wil je toch je afstand wijzigen naar een kortere afstand. Kom dan naar het secretariaat, dan maken we dit voor je in orde. We verzoeken je om niet op een andere afstand te finishen dan je met ons hebt afgesproken. We hebben liever vóór de start de administratie op orde dan dat er onduidelijkheid in de uitslagen ontstaat.
Parcours:
De 15 en 30km afstand zijn volledig uitgezet met pijlen en linten. De 47km lopers dienen zelf een stuk te navigeren. Zij lopen een extra lus van +/- 15 km waarbij GEEN markering aanwezig is. De GPX-bestanden voor alle 3 de afstanden zijn te vinden op https://www.bosbokken.nl/parcours/
Deze gpx bestanden openen in Afstandmeten.nl. Als je je telefoon in landscape houdt, dan staat links in het menu “export” waarmee je de route kunt downloaden en daarna openen in de door jou gebruikte gpx-viewer en/of op je horloge te zetten. In de extra lus steken de 47km lopers in Renesse 2x een (autoluwe) weg over. Daar staan geen verkeers- regelaars, dus let zelf goed op en houd je aan de verkeersregels.
Parkeren:
Gratis parkeren op de grote parkeerplaats aan de rotonde van Westenschouwen.
Volg bij aankomst de instructies van de verkeersregelaars, zodat iedereen zo soepel mogelijk kan parkeren.
Prijzen:
Er zijn prijzen voor de winnaars 1-2-3 overall, voor mannen en vrouwen, op alle 3 de afstanden. Er zijn geenprijzen per leeftijdscategorie.
Secretariaat:
Het secretariaat voor het afhalen van startnummers bevindt zich in Brasserie Zeelust, direct naast aan de parkeerplaats gelegen. Vanaf 8.30 uur is het secretariaat geopend.
Om het ophalen van je startnummer te versnellen is het handig als je de mail met je startnummer bij de hand hebt. Uiteraard is ophalen startnummer ook mogelijk op voornaam, maar gaat sneller op nummer.
Snelheid:
Je dient in staat te zijn om een gemiddelde van minimaal 7 km per uur aan te kunnen houden op een bos-, heuvel-, zand-, duinparcours om binnen de tijd te kunnen finishen. Zie verder bij “tijdslimiet”.
Toiletten:
Er is beperkt mogelijkheid tot toiletbezoek in Brasserie Zeelust. Op de parkeerplaats zijn 5 openbare toiletten beschikbaar. Bij de waterpost in Renesse (ultralopers) is ook een openbaar toilet.
Tijdslimiet:
We hanteren een cut off tijd aangezien de vergunning door de natuurbeheerders een eindtijd heeft gekregen: uiterlijk om 16u moet iedere deelnemer gefinisht zijn. De cut off wordt bepaald door hoe laat je bij de ingang van het Zeepe bent. Je moet uiterlijk om 15.00u bij het 37,5km punt (de ultralopers) zijn. Voor de 30km lopers is dit op kmpunt 22,2. De achterloper zal het startnummer innemen indien de cut off plaats te laat gepasseerd wordt.
Tijdschema:
8:30 – 9:15 Ophalen startnummers 47 km tot vlak voor de start.
9:30 Start Ultra 47 km trail
9:30 – 10:45 Afhalen startnummers 30km tot vlak voor de start
9:30 – 11:45 Afhalen startnummers 15 km tot vlak voor de start
11:00 Start 30 km trail
12:00 Start 15 km trail
16:00 Laatste finisher
Prijsuitreiking zal plaatsvinden zodra alle eerste 3 lopers gefinisht zijn. Tijd: omstreeks 14:30u
Tijdregistratie:
Er is een digitale tijdsregistratie voor alle afstanden. Er wordt een totaal uitslag opgemaakt, zonder leeftijdscategorieën.
Uitslagen:
De definitieve uitslag vind je binnen enkele dagen op https://www.bosbokken.nl/uitslagen/
Verplichte items:
Iedere loper is verplicht een telefoon mee te nemen en minimaal 0,5 liter water. Voor de 30km en 47 km adviseren we je ook een isolatiedeken mee te nemen.
Waterpost:
Er is een verzorgingspost (water/cola/ bananen/winegums) bij de ingang van de Meeuwenduinen. Voor de 15km lopers is dit op kmpnt 7,5. Voor de 30km lopers is dit op kmpnt 15km en voor de 47km lopers is dit op kmpnt 31. Voor de 47km lopers is er bij de Zeeuwse Stromen in Renesse een waterpost (water/thee) op kmpnt 17 Let op: voor beide posten geldt dat je je eigen bekertje bij je moet hebben!!
Beide waterposten zijn goed bereikbaar voor supporters (ook met de auto) en een leuk punt om de lopers voorbij te zien komen. Tevens is er een waterpost na de finish en voor iedere deelnemer soep!
Weer:
Houd de weerberichten goed in de gaten en pas hierop kleding, voeding en drinken aan. Bij extreme weersomstandigheden behoudt de organisatie zich het recht voor om de wedstrijd af te gelasten.